Сигурност за деца от уязвими социални групи 06.03 | 16:30

В Бургас стартира проект за грижа за деца със специални образователни способности

От Ивайло Ачев

Проект, който подпомага образованието на деца със специални образователни потребности, спечели Община Бургас.

Той е с название "Среда и сигурност за деца от уязвими социални групи" по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001 - 4.1.04 "Подпомагане на обучението на деца и ученици със специални образователни потребности”, Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси”.

Продължителността на проекта е 23 месеца и 19 дни, а стойността му е 372 960,64 лв. Партньори на Община Бургас са три детски градини - обединено детско заведение 9 "Делфин”, целодневна детска градина 1 "Звездица”, обединено детско заведение 4 "Калина Малина”, три училища - ОУ "Пейо Яворов”, ОУ "Найден Геров”, ОУ "Антон Страшимиров” и Нов български университет.

Целева група по проекта са 53 деца и ученици със специални образователни потребности, 33 психолози и педагози и 100 родители на деца със специални образователни потребности.

Общата цел е да се подпомогне образователния процес на деца и ученици със специални образователни потребности. Проектът предвижда подпомагане образователния процес на такива деца и ученици, индивидуална работа с тях и максималното им включване в разнообразни дейности като участие в различни клубове, които ангажират децата чрез изкуство или спорт. Предвижда се също обучение на родителите, психолозите и педагозите за работа с тези деца, интеграцията им и общуването с другите деца за преодоляване на различията.

Водещи

Най-четени