Софиянци ще сигнализират на общината за опасни улици и нарушен обществен ред 16.06 | 15:49

Те ще могат да подават сигнали на новия сайт на Столичната община

От Цанка Донкова

Софиянци ще помагат на общината при откриването на опасни пътни участъци или нарушаване на обществения ред в столицата. Те ще могат да подават сигнали на новия сайт на Столичната община. 14 служители на дирекция "Обществен ред и защита при бедствия" към Столичната община приемат сигналите и реагират максимално бързо на ситуацията. Това обясни директорът на дирекцията Красимир Димитров, съобщава БНР.

"Новата информационна система е разработена по проект G.O.E.S, в който Столичната община е партньор, софтуерът е дело на Българска академия на науките. На сайта можем да подаваме сигнали и да пращаме снимки на потенциално опасни участъци, например открити шахти, прекъснати мантинели, наклонени или паднали дървета и клони", уточни Красимир Димитров.

Новият сайт позволява да се проследява онлайн какви са масовите мероприятия в столицата в дни и часове и къде ще са разположени. Това ще спести време на организаторите и няма да е нужно да се редят в деловодството на Столичната община. Заявления ще се пускат и чрез сайта.

Водещи

Най-четени