Стара Загора се забърза за 15 септември - обновява пешеходни пътеки 19.08 | 11:53

В ход е обновяване на пешеходните пътеки около детските градини и училищата в града

От Кремена Бедерева

В ход е обновяване на пешеходните пътеки около детските градини и училищата в Стара Загора, съобщават от пресцентъра на общината.

Около 30 000 лв. е заделила от бюджета си Община Стара Загора, за да осигури безопасни места за пресичане на улиците преди първия учебен ден. Пешеходните пътеки са изпълнени от ярко оцветен червено-бял структурен студен пластик, с което срокът им на експлоатация се увеличава до 36 месеца.

Общо 10 627 кв. м хоризонтална улична маркировка ще бъде поставена до края на годината - осови линии, линии за престрояване, стоп-линии и насочващи стрелки по улиците в Стара Загора. Лятната кампания е част от цялостната политика на кмета Живко Тодоров за повишаване безопасността и организацията на движение по основните улици и булеварди, чрез подобряване на пътната обстановка и повишаване на качеството и устойчивостта на полаганата маркировка и пешеходните пътеки.

Близо 94 са изпълнените пешеходни пътеки тип "зебра" по метода червено-бял структурен студен пластик от началото на мандата, припомнят от пресцентъра на общината.

Водещи

Най-четени