Струмяни въведе sms известяване за извършени административни услуги 09.06 | 11:47

Подобренията в административното обслужване в общината е финансирано по ОП "Административен капацитет"

От Андриян Георгиев

Струмяни е първата в България община, която интегрира своята деловодна система със sms известяване при приключване на съответната административна услуга, заяви кметът на общината Валентин Чиликов, цитиран от БТА.

Подобряването на обслужването на гражданите чрез оптимизация на административните процеси и изпълнението им по електронен път е основна цел и на реализирания през последните месеци проект, съобщи още кметът.

Той е осъществен след сключен от общината договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по  оперативната програма "Административен капацитет" в размер на 378 346 лв.

Средствата община Струмяни е изразходвала за проучване на добри европейски практики и прилагането им, за изграждане на модерна система за услуги и за придобиване на необходимите опит и умения у общинската администрация за използване на новите възможности на е-услугите.

Дейностите в проекта съответстват изцяло на приоритетите и целите в общинския план за развитие за периода 2007-2013 г., заяви още Чиликов.

В кметствата Микрево и Илинденци е налице вече възможност за заявяване на всички услуги, предоставяни от общинската администрация, по същия начин, както в общинския център.

Добре обзаведените офиси там спомагат услугите за гражданите да бъдат извършвани по електронен път в минимално кратки срокове, без да се допускат субективни грешки от служителите. 

Водещи

Най-четени