Студенти от Дубай и Нигерия ще се учат да готвят в Добрич 18.04 | 14:06

В пролетния прием по програмата "Кулинарни изкуства" ще се обучават 20 студенти

От Кремена Бедерева

Международната кулинарна академия в Добрич за първи път посреща студенти от Дубай и Нигерия, съобщи директорът на училището Мария Полименова.

В пролетния прием по програмата "Кулинарни изкуства" ще се обучават 20 студенти като най-голяма е групата от Индия, информира БТА. Тамара Фий от арабското емирство е едно от двете момичета в новия випуск, които ще овладяват висшите кулинарни технологии.

Атедиран Адени Майкъл ще пренесе европейските кулинарни традиции в Нигерия. "Изключително мъже кандидатстват да станат шеф-готвачи, макар че жените не им отстъпват по талант в кухнята. Но професията е много динамична, свързана с работа до късно нощем и много пътувания", обяснява директорът на академията превеса на мъжете с бели шапки.

В кулинарното училище вече се обучават повече от 70 студенти от 11 държави. Възпитаници на академията стажуват в ресторантите на петзвездна хотелска верига в Доха, Катар, където овладяват тънкостите в морската кухня и подправките. В партньорство с една от водещите компании за подбор и обучение на кадри академията изпраща свои студенти на стаж и в Холандия, Исландия и САЩ.

Международната кулинарна академия в Добрич отвори врати през 2008 година с финансовата подкрепа на Холандското правителство за подготовката на кадри в туристическата индустрия. Обучението е двегодишно на английски език. Академията разполага с учебен ресторант "Таланти", кулинарен театър, винарска изба.

Водещи

Най-четени