Търговище става по-хубав с 500 хил. лв. 13.09 | 12:59

През тази година започваме реконструкцията на площада

От Кремена Бедерева

Община Търговище ще получи безвъзмездна финансова помощ от над 500 хиляди лева за предпроектната подготовка на девет обекта, включени в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие.

Предвижда се на сградите да бъде извършено енергийно обследване, да се благоустроят и озеленят междублоковите пространства, както и да бъде изградена достъпна архитектурна среда, съобщи пред БНР заместник-кметът на община Търговище Диян Дечев.

"Първата част от обектите са концентрирани около централния градски площад. Това е естествено, тъй като през тази година започваме реконструкцията на площада и е естествено да направим така, че с развитие на зелената територия, която е в центъра на града, ние да направим привлекателен и сградния фонд, който е около него, и най-вече тези сгради, които имат съществена историческа стойност", обясни още Дечев.

"Що се отнася до логиката за развитие на кварталите с общото име "Запад", там е населението на града, там ще трябва да се концентрират и услугите за деца, и услугите за техните родители, детските площадки и развитието на инфраструктурата", уточни още зам.-кметът.

По думите му преди всичко стратегията ни е да осигурим транзитните зони за преминаване на основните транспортни потоци.

Водещи

Най-четени