Уницеф помага на сливенски деца и семейства в риск 28.02 | 13:49

Меморандум за сътрудничество в съвместните дейности за подкрепа бе подписан между общината и организацията

От Кремена Бедерева

Меморандум за сътрудничество в съвместните дейности за подкрепа на деца и семейства в риск подписаха кметът на община Сливен Кольо Милев и представителят на Уницеф за България Таня Радочай. За събитието в Сливен пристигна и заместник регионалният директор на УНИЦЕФ за Централна и Източна Европа и за страните от ОНД Кирси Мади, съобщават от пресцентъра на община Сливен.

С подписването на документа двете страни започват работа по изграждане на система от услуги за превенция и подкрепа на родители и деца в риск, за развитие на майчиното и детското здравеопазване, ранното детско развитие и работата с деца в конфликт със закона на територията на община Сливен.

От страна на община Сливен екипът по меморандума ще оглави заместник-кметът по образованието и хуманитарни дейности Иван Славов.

Такова сътрудничество Уницеф развива в още няколко български общини, между които Видин, Шумен и Русе. Приоритетите на Уницеф в региона са осигуряването на добър старт за всяко дете, намаляване на процента на отпадащите от училище деца, по-малък брой изоставяния и инвестиции в ранното детско развитие.

"Моето желание е да видим резултати. Няма защо да губим време в дълги анализи на ситуацията. Проблемите са комплексни и те не са от вчера. Нашият плюс е, че ги познаваме. Доволен съм, че в решаването им ще използваме опита и подкрепата на Уницеф", каза кметът Кольо Милев.

"Следим отдавна ситуацията тук, но имахме нужда от добър партньор. В лицето на кмета Милев и неговия екип видяхме ангажирани управленци”, посочи Таня Радочай. По думите й инвестицията в образованието трябва да бъде в основния фокус в съвместната работа. Работата в тази посока ще промени нагласите, поведението и манталитета на рисковите групи.

Водещи

Най-четени