Ученици апелират: "Спортът е здраве" 14.04 | 13:05

Благоевград се превърна в арена на оспорвани състезания

От Теодора Кокаланова

Над 700 участници се включиха в инициативата "Спортувай в твоя град", която се проведе в Благоевград, съобщават от пресцентъра на общината. За втора поредна година община Благоевград е домакин на спортното мероприятие, което съвпадна с големия християнски празник Цветница.

Проведоха се състезания в три дисциплини – лека атлетика, колоездене и баскетбол. Организаторите от асоциация "Спорт в свободното време" се бяха погрижили за доброто настроение с хубава музика, игри и забавления. 

Състезателите бяха разпределени в три възрастови групи от 12 до 14 години, от 15 до 17 г. и над 18 години. Лекоатлетите и колоездачите преминаха по определен маршрут, а баскетболистите търсеха победен кош на площадното пространство. Развлекателната програма включи участие на балет "Дъга", "Екс Крю", "Силвана денс" и Анна-Мария от студио "Дриймс" към Младежки дом.

Най-малките жители и гости на града бяха забавлявани от анимационните герои Том и Джери, които танцуваха, рисуваха и награждаваха децата. Наградите бяха връчени от главен експерт "Младежки дейности, спорт и туризъм" в община Благоевград Красимир Данаилов, предаде агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени