Ученици мерят знанията си по английски език 13.02 | 14:10

Представители от цяла България ще показват знания и умения по английски език

От Теодора Кокаланова

170 ученици от цялата страна ще показват своите знания и умения по английски език в национален турнир по дебати и реч, съобщиха от училище ГПЧЕ "Христо Ботев" в Кърджали.

Надпреварата ще продължи 2 дни. Гимназистите ще използват езиковите си познания по английски, за да изграждат аргументи, да мислят творчески и да подобрят уменията си за публична реч и артистично представяне.

Турнирът включва състезания по рецитал на проза и на поезия, оригинално ораторство, дуо и отборни дебати. Всички те са отворени за публика.

В България състезанието се провежда за 2-ра поредна година. Кърджалийската гимназия печели тазгодишното домакинство, след като нейни възпитаници се класираха на призовото 1-во място в миналогодишното издание в Американския университет в Благоевград.

Турнирите на Българската лига по дебати се осъществяват със съдействието на Американското посолство, Държавния департамент на САЩ, Асоциация дебати – София, Българо-американската комисия "Фулбрайт" и Американския университет в Благоевград, уточни БТА.

Водещи

Най-четени