Ученици от НТБГ взеха награда за дебют на учебна банка, подкрепена от VIVACOM 05.03 | 18:51

Най-добрите специалисти на компанията са подкрепили децата

От iNews.bg

Учебна банка, осъществяваща дейността си със съдействието на VIVACOM, спечели награда за "Най-добър дебют" по време на XV-ия панаир по проект "Интегративно практическо обучение", състоял се на 25 февруари в Интер Експо Център, гр. София. От началото на учебната 2013/2014 г. мобилният оператор подкрепя 10 "в" клас на Националната търговско-банкова гимназия в осъществяването на практически проект за създаване и развитие на симулационна банка - "Трейд Инвест Банк” АД.

Отборът на 10 "в" клас разработва своята банка от едва 5 месеца, но успя да се отличи сред гостите и журито на панаира със своя висок професионализъм, донесъл му почетната грамота за дебют. Учениците, развиващи УТБ "Трейд Инвест Банк” АД, получават подкрепа от VIVACOM при дизайна и производството на всички рекламни материали, необходими за осъществяването на дейността им. Освен това мобилният оператор ще помага на възпитаниците на Националната търговско-банкова гимназия, като им предоставя ценни съвети от най-добрите си специалисти в различни професионални направления.

ecd08bc3-e50e-60ef-a063-de644d538213

На тазгодишния XV-и панаир по проект "Интегративно практическо обучение" своята дейност представиха 18 учебни банки, 28 учебни фирми и 8 учебни формирования с над 800 ученици на Националната търговско-банкова гимназия. Това традиционно за гимназията икономическо състезание цели да покаже успехите на учениците в овладяване на практически знания и умения. За целта тийнейджърите разработват учебно-тренировъчни фирми, възпроизвеждащи различни по своята трудност процеси от "реалната” дейност на предприятието, така че те да станат прозрачни и разбираеми в учебния процес.

На снимката: Част от наградените участници в XV-ия панаир по проект "Интегративно практическо обучение"

Водещи

Най-четени