Ученици от Русе ще черпят опит от гигантите в автомобилния бранш 03.11 | 18:52

Гимназията по транспорт в града спечели европейски проект за обучение в град Потенца

От Станимира Колева

Европейският проект "Практиката в Европа – ново измерение в професионалното обучение” бе спечелен от ученици от Русе. Възпитаниците на Професионалната гимназия по транспорт в Русеще преминат практическо обучение в Италия.

16 ученици ще имат възможност да почерпят опит от гигантите в автомобилния бранш, като посетят сервизите на "Мерцедес", "Фиат" и "Ивеко" и да преминат обучителен курс в логистичния център "Angelo CIRIGLIANO TRANSPORTI" в италианския град Потенца.

Проектът ще се осъществи по програмата ”Учене през целия живот”, от програма "Леонардо да Винчи", сподели за Север.бг Йорданка Великова, учител в ПГ по транспорт в дунавския град.

В първия етап на проекта независима комисия ще избере участниците от Транспортната гимназия от 9,10 и 11 клас. Те ще преминат езиков курс по италиански с професионална насоченост, след който ще получат сертификати.

Вторият етап ще бъде практическият курс в Италия, който ще протече от 08 юли до 28 юли 2012 в Потенца. След приключването му участниците ще получат сертификати по EUROPASS, валидни в държавите членки на ЕС.

Целта на инициативата е учениците, които участват, да се адаптират към реалната работна среда в Европа и да демонстрират придобитите професионални умения и компетенции, личните си качества и комуникативни способности.

Водещи

Най-четени