Ученици се запознаха с работата на община Севлиево 14.04 | 16:51

Най-голям интерес предизвика работата със системата за гласуване в заседателната зала на Общински съвет

От Кремена Бедерева

Около 150 ученика от началните класове и абитуриенти от училищата в Севлиево посетиха днес обявения ден на отворените врати в Общинската администрация, съобщиха от пресцентъра на общината.

Сутринта на гости в общината дойдоха ученици от началната степен на четирите градски училища.

Те бяха посрещнати лично от кмета Йордан Стойков, който им разказа за дейността на Общинската администрация и Общински съвет, за символите на града – емблема, знаме и химн, показа им стената с подредените портрети на всички кметове от Освобождението досега.

Децата разгледаха залите в сградата на администрацията, а в Центъра за информация и услуги на гражданите и в отдел "Местни данъци и такси” се запознаха на място с начина на предоставяне на услугите.

Най-голям интерес предизвика работата със системата за гласуване в заседателната зала на Общински съвет.

Те имаха възможност да седнат на местата на общинските съветници и да гласуват използвайки електронната система. След обед администрацията посетиха и абитуриенти.

Председателят на Общински съвет Христофор Лалев им разказа за функциите и работата на съветниците, а кметът Стойков за дейността на администрацията. Всеки от гостите си тръгна с подарък – подложка за компютърна мишка с надпис "Община Севлиево”.

Водещи

Най-четени