Ученици станаха полицаи 20.03 | 11:12

Техни наставници станаха служителите на РУП-Кирково

От Кремена Бедерева

Полицейското управление в Кирково посрещна четирима ученици по инициатива на фондация "ДЖУНИЪР АЧИЙВМЪНТ" - България.

Полицаите за трета година са домакини на популярната проява "Мениджър за един ден", която се провежда в над 100 държави по целия свят, съобщават от МВР.

Учениците, които влязоха в РУП-Кирково, са единадесетокласници от СОУ "Н.Й.Вапцаров” в село Бенковски, техен ръководител е учителката Милка Хашимова. Двете момчета Енес Байрям и Айхан Хасан са разпределени да изпълняват функции на инспектор от Детска педагогическа стая, а момичетата Каролина Рушанова и Петя Кехайова поемат като "полицейски инспектори” към участъка в село Бенковски.

През целия ден децата следиха работата на своите наставници и наблюдаваха как преминава един работен ден. Момчетата заедно с действащия инспектор от Детска педагогическа стая в полицейското управление пътуваха до село Чорбаджийско, за да доведат непълнолетен, който е свидетел по досъдебно производство.

Учениците проявиха голям интерес към своята "работа” в полицията и може би някои от тях са избрали своята бъдеща професия. Всъщност това е и целта на акцията, която се организира под надслов  - "Да предадем опит, който да вдъхнови младите хора в България и да им помогне да направят бъдещ успешен старт”.

Водещи

Най-четени