Ученици събраха пари за с. Бисер 29.02 | 18:18

Дарението от 1600 лв. прие певицата Мария Илиева

От Мартина Панайотова

На среща между Мария Илиева и учениците от столичното 119-то СОУ бяха връчени 1600 лева за кампанията "България е с вас” в подкрепа на пострадалите от наводненията жители на село Бисер.

След случилата се трагедия и ставайки свидетели на благотворителните акции през изминалия месец, младежите се самоорганизират и за няколко седмици събират сумата, показвайки завидна доброта и милосърдие.

Мария Илиева е един от артистите, който се включи в кампанията "България е с вас”. На 27 февруари тя взе участие в благотворителния концерт, организиран от Гилдия "Музикални артисти” към Съюза на артистите в България и Sofia Live Club. Като любим артист на учениците от 119-то СОУ, Мария Илиева единодушно бе избрана и поканена на среща-разговор, на която да приеме дарението за кампанията.

На 29 февруари учениците имаха възможност да се срещнат с любимката си и да поговорят с нея. Специалната изненада-подарък от Мария Илиева беше импровизиран концерт, в който вокално участие взеха артистите на Стерео стая Криста и B.O.Y.A.N., а Миро Иванов, създател на група Сафо и автор на хитовете на бандата, се изяви майсторски на китара.

Хитовете на Мария в акустичен вариант предизвикаха еуфория сред учениците, учителите и директора на 119-то СОУ, г-н Стаматов, който беше домакин на срещата. Мария Илиева остана дълго след предвиденото и раздаде автографи и снимки на многобройните фенове в залата.

"Изключително съм щастлива и горда, че се срещнах с тези обществено отговорни и състрадателни млади хора, беше ми приятно да общувам с тях,” сподели певицата след срещата. "Постъпката им е пример за всички нас и аз искрено им благодаря. Силно вярвам, че те са бъдещето на България.”

Парите бяха внесени по сметката за дарения в Уникредит Булбанк: IBAN: BG 54 UNCR 7630 10 07 11 02 07, BIC: UNCRBGSF, бенефициент на сметката: ФПББ (Фондация "Помощ за благотворителността в България").

Водещи

Най-четени