Училището, в което и вие ще искате да учите 16.04 | 12:11

Школото, създадено още през 1822 г. е най-модерното в страната

От Лазар Тодоров

Съществува ли училище, в което всеки би искал да учи? Ако отговорът е да, то това би било 192-годишното  СОУ "Христо Ботев", което се намира във Враца. То е най-модерното школо в България, съобщава сайтът Pedagozi.bg.

Mакар че училището се намира в регион, който е определен за един от най-бедните в страната и е с нарастващо темпо на емиграция на население, в школото качеството на образованието е изравнено с европейското.

СОУ "Христо Ботев" е създадено още преди началото на Третата българска държава. То обаче успешно се развива в крак с европейските тенденции, но и е съхранило традициите си. Учители и ученици смятат, че заслугата за това е на директора Виктор Кръстев.

"На нашето училище е предопределено да носи товара на времето, да създава традиции, да диктува модата в просветното и образователно дело близо две столетия. Този модерен дворец на образованието е уникален и неповторим, единствен на територията на България", гордо заявява директорът на СОУ "Христо Ботев".

Едно от най-важните постижения на училището е работата по международни проекти. Възпитаниците на школото имат уникалната възможност да пътуват в чужбина и да комуникират със свои връстници от цяла Европа.

Учениците от СОУ "Христо Ботев" участват в най-различни конкурси и са едни от най-награждаваните в страната. Сред последните им постижения е "I награда за поезия от XVI национален фестивал на детската книга – гр. Сливен".

Водещи

Най-четени