Учители от Търговищка област обмениха опит в Турция 24.04 | 11:21

Споделени са добри практики и постижения в образователните политики

От Кремена Бедерева

Представителна група от Регионалния инспекторат по образованието (РИО) в Търговище, директори на училища и учители от областта бяха на посещение в Турция, информира БТА.

Това е първият етап от дискусионно студио "Организацията на учебното време на учениците от училищата в съседни държави", уточни началникът на РИО Невяна Захариева. Групата от 46 български педагози е провела среща с учители и ученици на лицей "Кемал Ататюрк" в община Башак Шехир.

Представена е била дейността на РИО и на две търговищки училища. Посетена е местната община и е проведена среща със специалисти, отговарящи за образованието. Дискусия по въпроси за организацията на учебното време в двете държави е проведена в Околийското управление по образованието в Истанбул.

Споделени са добри практики и постижения в образователните политики. Българската група е разгледала материалната база на частното училище в квартал Бахче Шехир. Директорът на лицей "Кемал Ататюрк" е приел поканата на Второ СОУ "проф. Никола Маринов" за побратимяване на двете учебни заведения.

Уговорени бяха бъдещи посещения и изложба, в която търговищките ученици да направят в лицея, допълни Захариева.

Водещи

Най-четени