Фестивал на ученето през целия живот във Враца 30.10 | 07:01

В програмата са включени излети, обучения, демонстрации, лекции и концерти

От Андриян Георгиев

Фестивал на ученето през целия живот ще се състои днес (30 октомври) във Враца от 10 до 18 часа, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието (РИО).

В програмата на фестивала са включени излети, обучения, демонстрации, лекции, концерти, артистични работилници, ателиета и др. Във фестивала ще участват деца, ученици и техните родители и близки от цялата община.

Училища и неправителствени организации ще представят възможностите за неформално образование в Панорама на свободното време, която започва от 10 часа в Младежкия дом. Възрастни, близки на деца и ученици ще имат възможност да се обучават в компютърни умения и работа в интернет в семинара "И баба може", който ще се състои в Регионалната библиотека.

В "Шоуто на професионалистите" ще се включат ученици от трите професионални гимназии във Враца, като те ще покажат уменията си в електротехниката, кетъринга и фризьорството.

Фестивалът ще завърши с артистичното ателие "Изкуство за удоволствие", в което изпълнения на духовия оркестър пред читалище "Развитие" ще се съчетаят с демонстрация на използването на духови инструменти и на начални хореографски умения, показани от мажоретния и танцов състави към Центъра за работа с деца във Враца.

РИО е организатор на събитието в партньорство с общината, Младежкия дом, Центъра за работа с деца, Регионалната библиотека, Регионалния исторически музей, дирекцията на Природен парк "Врачанския балкан" и неправителствени организации. 

Най-четени