Честит празник на всички доброволци! 05.12 | 12:01

Отчитат резултатите от кампанията за пострадалите от труса в Перник

От Филипа Тодева

По случай Деня на доброволеца в пожарната във Варна направиха демонстрации на техника и начини за спасяване и оказване на първа помощ на пострадали при пожар, автомобилна катастрофа и химическо заразяване, предаде Булфото.

Международният ден на доброволеца 5 декември ще отбележи и БЧК с информация за резултатите от националната благотворителна кампания на БЧК в помощ на пострадалите от земетресението в област Перник

Медиите ще бъдат информирани за досегашните резултати на кампанията и с процеса на изграждане на сглобяемите къщи.

В срещата ще участват: министър Томислав Дончев, председателят на БЧК Христо Григоров, доброволците, които се включиха в кампанията, членове на Националния обществен съвет, представители на областна администрация Перник, кметовете на Перник и Радомир, представители на строителната фирма, която изгражда сглобяемите къщи и др.

Предвижда се връчване на сертификати за доброволците от министър Дончев и благодарствени адреси за медиите и институциите, подпомогнали кампанията от г-н Христо Григоров и от министър Томислав Дончев.

Ще бъде изказана благодарност към всички, които с усилията и действията си подпомогнаха държавата и благотворителната кампания за пострадалите в Перник.  

Водещи

Най-четени