Ще бъдат премахнати опасни дървета в столицата 29.05 | 11:40

На тяхно място ще се засадят отново тополови дървета

От Кремена Бедерева

Ще бъдат премахнати опасни дървета по бул. "Ген. Тотлебен" и до Трета градска болница, съобщи директорът на дирекция "Зелена система" Ралица Маджарова пред съветниците от Комисията по околна среда на Столичния общински съвет.

Пред Националната кардиологична болница ще се премахнат общо 24 дървета - бор, върба, бреза и ясен, които са пострадали от зимата. По протежение на велосипедната алея по бул. "Ген. Тотлебен" и бул. "Цар Борис Трети" от Руски паметник до бул. "Н. Петков" ще се премахнат общо 30 сухи тополови дървета.

На мястото на премахнатите опасни дървета ще се засадят отново тополови дървета, тъй като районът е паметник на лесопарковото изкуство, съобщава БТА.

В обхвата на строящия се в момента участък от автомагистрала "Хемус" - между пътен възел "Яна" и Околовръстния път ще се премахнат общо 111 дървета, които попадат в обхвата на строителството.

Сред тях са най-вече тополови дървета, част от които са били в полезащитния пояс. Останалите дървета, които ще се премахнат са ясен, върба и орех.

Трасето на магистрала "Хемус", което се изгражда в момента, продължава магистралата с 8,4 км и заобикаля селата Долни и Горни Богров, откъдето в момента преминава пътният трафик към Северна България и за Подбалканския път.

Водещи

Най-четени