Ще ремонтират пътя за мечия парк над Белица 22.08 | 17:50

Много хора се отказват да посещават парка заради лошото състояние на пътя

От Кремена Бедерева

От няколко години мечият парк над Белица губи доста посетители заради лошия път, който води до него. Дори и да имате силно желание да видите спасените от нерадостната съдба на "танцуваща мечка" животни, жителите на град Белица, където е отклонението за резервата, ще ви разубедят, че пътят е толкова лош, че рискувате да си счупите колата. 

"В момента върви процедура за избор на фирма-изпълнител. Става въпрос за проект на стойност 16 милиона лева. Най-напред ще започнем с ремонта на въпросния пътен участък, който е с дължина 11 километра", заяви днес кметът на община Белица Ибрахим Палев.

Той се надява до 1 месец да се стигне до избор на изпълнител. Ако времето позволява, още тази есен ще започнат ремонтните дейности. В противен случай кърпенето на шосето ще се отложи за пролетта на следващата година.

"Колкото по-бързо стартира този ремонт, толкова по-добре. Интересът към мечките е голям, но много хора се отказват да идват тук заради трагичното състояние на шосето.

Фондация "Четири лапи" е готова да инвестира сериозни средства, за да осигури атракциони за посетителите на мечия парк. Но най-напред трябва да има хубав път до тук", споделиха служителите на парка.

Водещи

Най-четени