Ямбол изгражда информационен център за близо 400 хил. лв. 18.07 | 20:45

Целта на проекта е да се осигури лесен достъп до информация по отношение кохезионната политика на ЕС

От Кремена Бедерева

Община Ямбол подписа договор за реализация на поредния си проект, съобщиха от пресцентъра на общината.

"Изграждане и функциониране на областен информационен център в община Ямбол” е на обща стойност 398 521 лева, без съфинансиране. Проектът е по оперативна програма "Техническа помощ” и е с продължителност 14 месеца.

Областният информационен център ще бъде изграден на територията на художествената галерия "Кирил Кръстев”, което е и шанс да се обнови и популяризира дейността на галерията.

Целта на проекта е да се осигури лесен достъп до информация по отношение кохезионната политика на Европейския съюз, да се повиши информираността на потенциалните бенефициенти, а оттам и да се постигне по-висока ефективност по отношение усвояването на средствата по оперативните програми.

Дейността на информационния център ще включва, освен информационни услуги и организиране на кампании и събития, сътрудничество с национални и регионални медии, както и предоставяне информация на експертно ниво за конкретни бенефициенти.

Предвижда се центърът да оказва и логистична подкрепа - предоставяне на възможност за ползване на място, на специфична литература и информационни ресурси. Освен това и подкрепа при организирането на инициативи за информация и публичност на Централното координационно звено, Централния информационен офис, Управляващите органи и Междинните звена на оперативните програми.

В резултат на проектните дейности ще се постигне укрепване на необходимия капацитет и функциониране на структурите на местната администрация, неправителствения сектор, представители на бизнеса, участващи в усвояването на средства.

Ще се подобри информираността и осведомеността на обществото за ефективното и ефикасно използване на европейските фондове в цялата Ямболска област.



Водещи

Най-четени