Йотова: Коалиция за България ще бъде първа политическа сила 30.04 | 14:05

Ще направим всичко възможно, защото залогът е голям, смята тя

От Теодора Кокаланова

"Коалиция за България" ще бъде първа политическа сила и ще направим всичко възможно това да се случи." Това каза пред журналисти в Пазарджик кандидатът за евродепутат от "Коалиция за България" Илияна Йотова.  

По думите ѝ резултатите от тези избори до голяма степен ще предопределят и политическите настроения в страната след 26 май. "Съзнаваме цената на този залог", добави още тя. Според нея е от огромно значение какви политици ще отидат в Европейския парламент, както и, разбира се, доколко и как те ще отстояват националните ни интереси.

"Аз съм с чиста съвест пред всички български граждани, защото през целия период като евродепутат за мен водещото беше запазване на интересите на България, а често пъти и воюване за тях", посочи Йотова. Тя отбеляза, че в последната седмица в Страсбург социалистите са се обявили против строгите санкции срещу Русия, защото най-пострадалата държава ще бъде България, информира БТА. 

"Обявихме се за строежа на Южен поток, но за съжаление не срещнахме подкрепа от ЕНП и нашите колеги от ПП ГЕРБ, които гласуваха против", допълни Йотова. Според нея от предизборните срещи, които е провела с хората, ѝ е станало ясно, че те се интересуват много повече от европейските теми, отколкото това, което се говори в публичното пространство.

"Те се интересуват от това как виждаме България следващите пет години в Европа. Защо през последните четири години сме се върнали толкова назад. Грижа ги е за съдбата на европейските средства", отбеляза Йотова. По думите ѝ българските граждани се вълнуват от това как ще се решават оттук нататък въпросите с правото на българите да работят навсякъде в Европа. 

Тя посочи, че българите се нуждаят от отговори как в рамките на европейската политика ще се реши големият въпрос за бежанците и кога ще влезем в Шенген. "Коалиция за България ще продължи да води изцяло позитивна предизборна кампания", убедено отсече Илияна Йотова. 

Водещи

Най-четени