Откриват допълнителни секции за гласуване в най-големите болници в Пловдив 23.05 | 11:14

Общо 5 секции ще подпомагат евровота в града под тапетата

От Лазар Тодоров

В двете най-големи болници в Пловдив ще бъдат открити общо 5 допълнителни секции за гласуване.

Това съобщиха от ръководствата на двете здравни заведения, МБАЛ "Пловдив" и Университетска болница "Св. Георги".

В Университетска болница "Св. Георги", ще бъдат разкрити четири допълнителни секции, като три от тях са в База "2" на бул. "Пещерско шосе" 66. В Хирургичния блок там са разположени секции с номера 48 и 49, като в първата ще гласуват болните от клиничните звена от 1-ви до 5-и етаж, в другата - пациентите, които са на лечение в клиниките от 6-и до 12-и етаж.

Секционна комисия ще има и в административната сграда на Клиниката по инфекциозни болести и една в Ректората на Медицинския университет на бул. Васил Априлов, която ще обслужва клиниките от База "1". Общо 373 пациенти на лечебното заведение са вписани в избирателните списъци на УМБАЛ "Св. Георги".

За тези, които евентуално ще постъпят днес, утре и в деня на вота и пожелаят да гласуват, ще им бъдат издадени индивидуални протоколи, уточниха от болницата.

Във втората голяма болница в града под тапетата - МБАЛ "Пловдив", ще има  разкрита само една секция, както е било винаги, каза директорът на здравното заведения д-р Георги Йорданов. Към момента в болницата има около 350 души, от които желание да гласуват са заявили малко над 100, посочи д-р Йорданов.

Най-четени