Франция смекчава ковид мерките 08.08 | 10:29

Това обяви френският министър на здравеопазването

От iNews

Френският министър на здравеопазването Оливие Веран обяви смекчаване на приложенията на здравния пропуск, който се въвежда от утре на много места, предаде Франс прес, като цитира интервю в днешния брой на в. "Паризиен".

Здравният пропуск вече се изисква за посещение на културни обекти от края на миналия месец, като е във формата на QR код, показващ завършена схема за ваксинация, негативен тест за COVID-19, направен преди най-много 48 часа, или възстановяване след болестта.
Валидността на негативния тест на неваксинираните вече ще бъде 72 часа, обяви министърът след като вчера във Франция се състояха четвъртите съботни протести на противниците на здравния пропуск.

Освен това ще бъде възможно да се извършват самостоятелни тестове, под надзора на здравен специалист, както и антигенни и PCR тестове. Тяхната валидност също ще бъде 72 часа, подчерта министър Веран.

Здравният пропуск няма да се изисква за посещение на общопрактикуващ лекар, отбеляза още той, но в замяна на това той ще се изисква в болниците, без това да бъде пречка за достъп до спешни и необходими грижи. 

Източник: БТА


Водещи

Най-четени