Компенсации за горивата трудно ще влязат в сила преди 1 март 25.01 | 17:30

Министър Стоянов посочи, че в бюджета има достатъчно пари за тази компенсация, като основната част е от вноските на "Лукойл" като авансов данък и данък свръхпечалба

От iNews

Мерките за компенсиране на горивата е трудно да влязат в сила преди 1 март, прогнозира в Кърджали министърът на икономиката Никола Стоянов.

Все още детайлите не са изяснени, а бензиностанциите на този етап не могат да проверяват кой реално имат право на отстъпка.

Министър Стоянов посочи, че в бюджета има достатъчно пари за тази компенсация, като основната част е от вноските на "Лукойл" като авансов данък и данък свръхпечалба.

В момента се работи по различни варианти, включително и по решението на Народното събрание за ваучери, каза служебният министър на икономиката.

"Дори и ваучери… за да се дадат най-вероятно трябва обществена поръчка държавата да направи за това кой да ги печата тези ваучери, кой да ги раздава. Именно заради това търсим възможност как да може по-бързо да стане, защото сега е моментът – по време на зимата, април, май вече ще е късно. А това решение на депутатите, което така ни предпостави ваучери и така нататък, ни пуска по един път, който няма как да стане бързо."

 

Водещи

Най-четени