Петков след среща с БПГА: Диалогът трябва да продължи (ВИДЕО) 19.04 | 19:44

Това каза премиерът на брифинг в Министерския съвет

От iNews

"Всички знаем, че ако искаме цените да са най-добрите в Европа и да сме сигурни, че българските потребители ще понесат най-малък удар, когато пълнят резервоарите на своите автомобили -  въпреки покачването на цените на световните пазари, диалогът трябва да продължава. Трябва да имаме общи конструктивни действия. Да, пазарът е свободен, но това е криза, която трябва да преодолеем заедно”, каза министър-председателят Кирил Петков след среща с Българската петролна и газова асоциация, цитиран от НОВА.

По думите на Петков България е с най-ниските цени на горивата в и той е получил уверение от бранша, че ще направят така, че потребителите у нас да продължат се ползват с "тези най-ниски цени". И дори и най-малката динамика в цените надолу да се отразява своевременно  в цените по бензиностанциите, уточни Петков. 

"Искам да благодаря на премиера за срещата, на която обсъдихме проблемите с нефтопродуктите. Периодът е тежък, както за потребителите, така и за търговците. Но се обединихме около идеята, че нито един търговец не трябва да си позволява прекомерни надценки", посочи от своя страна Живодар Терзиев от Българската петрола и газова асоциация. 

 

Водещи

Най-четени