Пускат газа на Павликени до 2 дни 23.10 | 14:17

Спуканият газопровод и последвалият пожар не създават опасност за хората, увери Теменужка Петкова

От iNews.bg

В рамките на следващите 2 дни газоснабдяването в района на Павликени ще бъде възстановено. В срок от 48 часа ще бъде завършен ремонтът на спуканата тази сутрин тръба, вследствие на което последва взрив и пожар. В момента на мястото на аварията работят четири екипа - на пожарната, на МВР, и на "Булгатрансгаз", съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова на мястото на инцидента.

По-рано днес в землището на село Патреш се спука газопровод вследствие на изтеклия газ е възникнал пожар. Аварията е настъпила между село Недан и газоизмервателна станция "Павликени". Въпреки проблема обаче за живота и здравето на хората в района на двете села няма опасност. "Всички системи за сигурност по отношение на магистралния газопровод са се задействали веднага и крановете са затворени", обясни Петкова. Според думите й от аварията няма да попречи на "Булгартрансгаз" за продължаването процеса по нагнетяване на природен газ за зимния сезон в хранилището в Чирен.

"След планови инспекции през миналата година е газопроводът е проверен и са извършени всички необходими ремонтни дейности по участъка", каза изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Георги Гегов. След оглед на мястото на инцидента, веднага ще започне процесът по отстраняване на аварията.

Водещи