За кои съставки в храната трябва да внимаваме? 06.02 | 07:45
Или всичко, което трябва да знаете за аспартама
Съвременните хранителни продукти изобилстват от т.нар. Е-та, чиято цел е да "подобрят” качеството на храната. Всъщност това, което правят, е да засилят ефекта от нея върху вкусовите рецептори.
В замяна на това сериозно увреждат здравето ни. Е-тата представляват химически съединения, облечени в лъскави опаковки. В това число брои и аспартамът, който се слави като един от най-използваните изкуствени подсладители.
Аспартам можем да открием дори в дъвките и в редица храни, които си хапваме ежедневно.
Как точно да познаете, че храната ви съдържа подобни вредни съставки можете да научите от Kulinar.bg.
Водещи
-
Къде у нас са най-ниските и къде най-високите заплати?
Общо за страната средната годишна заплата е била 24 485 лева.
19.12 | 17:59
-
Главчев не подписа Споразумение за сътрудничество в областта на сигурността между България и Украйна
"Зеленски прояви пълно разбиране. Каза, че ще изчака, когато сме готови", допълни Главчев.
19.12 | 17:20
-
Нуждата от редовно правителство с пълен управленски мандат обсъдиха преговорите екипи на ГЕРБ - СДС и ИТН
Това съобщиха от първата политическа сила, която от началото на седмицата всеки ден се среща с...
19.12 | 16:59
-
Путин е готов да се срещне с Тръмп "по всяко време", "ако той пожелае"
Позицията на Москва
19.12 | 16:20
Най-четени
-
Радостин Василев: Подкрепям искането на имунитети
Припомняме, че главният прокурор Борислав Сарафов внесе в 51-вото Народно събрание искания за...
19.12 | 13:59
-
Главчев: Ако има човек, който най-много иска редовно правителство, то това съм аз
По думите му всяко следващо правителство ще може да прекрати това споразумение.
19.12 | 11:59
-
Нов удар по джоба преди празниците
Такса "битови отпадъци" за Стара Загора скача с 16%, за околните села - със 110%.
19.12 | 14:59