Задържаха мъж, убил приятелката си в Шумен 09.09 | 12:45

Прокуратурата разследва случая

От iNews

Има задържан за убийството на жена в Шумен. Това става ясно от прокуратурата. Това е 30-годишен мъж. На този етап той все още не е с повдигнато обвинение, но се проверява съпричастността му към тежкото престъпление.

Припомняме, че вчера в местната полиция е получен сигнал за жена в безпомощно състояние.

Криминалният инцидент се е случил на ул. "Цар Освободител" в Шумен. В апартамент на първи етаж на жилищен блок криминалисти установили безжизнено тяло на 28-годишна местна жителка.

Съдебен лекар е установил порезни рани в областта на шията и китките на жената. Изградена била първоначална версия, според която 30-годишен мъж, приятел на загиналата е заподозрян за престъпното посегателство.

В резултат на проведени множество оперативни и процесуално -следствени действия, часове по-късно той е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града.

Иззети са множество веществени доказателства, сред които и нож. Авторът на тежкото криминално престъпление сменил версиите за случилото се пред криминалисти няколко пъти.

Часове по-късно направил самопризнания. Предстои да му бъде повдигнато обвинение. Мъжът не е криминално проявен, не е осъждан.

Назначени са съдебно-медицинска и други експертизи. Предстои след анализ на събраните до момента доказателства да бъде взето решение за ангажиране на наказателна отговорност.

Прокуратурата разследва случая.

Водещи

Най-четени