„Дженерали“ ще застрахова германския бизнес у нас 06.04 | 16:23

Групата предлага нови продукти за корпоративни клиенти

От iNews.bg

"Дженерали" в Германия разширява дейността си на пазара по отношение на корпоративния бизнес. Чрез подразделението си за глобален и корпоративен бизнес, застрахователят развива "P&C” сегмента, както и специално разработени застрахователни услуги за нуждите на средния и голям бизнес. GC&C заедно с "Дженерали България" ще предлагат специално разработени застрахователни услуги на германски компании, както и на техните дъщерни дружества в България.

Данчо Данчев, главен изпълнителен директор на "Дженерали България" обяви, че тази инициатива за корпоративния бизнес е още една важна стъпка в завършването на процеса по позициониране на компанията на пазара у нас. По този начин използваме синергията и глобалния опит на групата. Сега, благодарение на подразделението GC&C, ние сме в състояние да предложим на германските компании с висок оборот подходящи застрахователни пакети в "P & C” сегмента. Заедно с отличните услуги на останалите звена на групата ние имаме възможност да изградим един цялостен и уникален подход към германските индустриални клиенти в нашата страна, отбеляза Данчев.

В България Generali, със звеното си "Global Corporate & Commercial", ще затвърди позиционирането на компанията на пазара и ще разшири индустриалния бизнес със средните и големи германски и дъщерните им дружества.

Марио Карини, ръководител на Generali Global Corporate & Commercial за региона на Централна и Източна Европа, заяви: "Стартирането на ”GC & C" в Германия е особено важно за България и целия регион Централна и Източна Европа, с оглед на голямото и видимо присъствие в района на дъщерни дружества и инвестиции на германските компании - както в големите корпорации, така и в средния бизнес. "GC & C" звената в Централна и Източна Европа ще работят в тясно сътрудничество с "GC & C" Германия, за да се развие и да се наложи диференциращо позициониране на "Дженерали" в този пазарен сегмент".

Водещи

Най-четени