Generali отчете ръст от 4,1% на оперативния резултат за първото полугодие 04.08 | 14:15

Нетната печалба на групата бележи ръст от 3,7%

От iNews.bg

Застрахователната група Generali представи отлични резултати през първото полугодие на тази година. От групата отчитат подобрена нетна печалба и силен ръст на цялостния оперативен резултат, съобщава деловият портал econ.bg

"Резултатите от първата половина на Generali потвърждават стабилността на нашия бизнес и ефективното изпълнение на нашата индустриална трансформация. Комбинираният коефициент от 92,9% и новата бизнес стойност, които регистрираха силно увеличение от 52% с разлика от 4,11%, продължават да стоят на отлични нива, - посочи Филип Доне, който пое поста главен изпълнителен директор на групата през миналата година. - Увеличаването на премиите за P&C отраслите, заедно със солидните и висококачествени нетни приходи от отрасъла Живот, са резултат от нашия фокусиран и дисциплиниран подход към растежа. Успешното изпълнение на стратегическия ни план доведе до днешните положителни резултати с ръст на нетната печалба от 3,7%, като оперативната възвръщаемост на капитала остава над нашата цел и общо увеличение на капиталово-леките продукти."

Нетната печалба на групата се увеличава до € 1,221 млн. благодарение на положителните резултати във всички области на дейност. Оперативният резултат бележи ръст от 4,1% до €2,6 млрд., а нетният резултат се увеличава с 3,7%  до €1,2 млрд. Оперативната възвръщаемост на собствения капитал е 13,6%, като бележи нарастване значително над целта (> 13%).

Общите премии бележат ръст от 1,5%. Подобрена е капиталовата позиция с коефициент на платежоспособност 2 при 188% и коефициент на икономическа платежоспособност – 207%.

Водещи

Най-четени