Защо да ядем кестени през есента? 15.10 | 10:59
Подобряват храносмилането
Сезонът на есента е богат на кестени, както на конския кестен, така и на другия, който наричат сладък и се яде. Кестените имат много приятен вкус, съдържат ценни микроелементи и имат различни ползи за здравето. Можете да ги приготвяте сварени или печени, в зависимост от вашите предпочитания. Ето 4 причини да ядете кестени по-често:
Подобряват храносмилането
Вкусните кестени са богати на фибри, както разтворими, така и неразтворими. Разтворимите помагат естествено да се намали холестеролът и да се стабилизират нивата на кръвната захар. От друга страна неразтворимите фибри подпомагат изхождането и по този начин намаляват риска от появата на запек.
В 100 г печени кестени се съдържат около 6 г от полезните фибри.
Богати са на витамини
Кестените съдържат витамин B6, а също така фолиева киселина, тиамин и рибофлавин. Освен че дават енергия на тялото ви, кестените се грижат за красотата на кожата и подобряват мозъчната функция.
Водещи
-
Съдия блокира достъпа на Мъск до данни на Министерството на финансите
Това ограничава предоставянето на достъп до платежните системи
08.02 | 13:40
-
Първан Симеонов: Скептицизмът към еврото се дължи на застаряващото население
Над 57% от българите са „против“ България да приеме евровалутата
08.02 | 13:00
Най-четени
-
Първан Симеонов: Скептицизмът към еврото се дължи на застаряващото население
Над 57% от българите са „против“ България да приеме евровалутата
08.02 | 13:00
-
Лена Бориславова: Нямам притеснение, не съм извършила престъпление
В петък прокуатурата й повдигна обвинение по зелото "Корал"
08.02 | 10:00
-
Шест осуетени полета заради дрон на летище София
Ако малкият летателен апарат беше попаднал в двигателите на самолета или по системите за...
08.02 | 09:29
-
Мнима лекарка поставя ботокс в Бургас
08.02 | 09:45