Горица Грънчарова направи кратък коментар след безпрецедентната конституционна криза, създадена от президента Румен Радев 19.08 | 13:15

На въпрос има ли политическо влияние върху нея, Кожарева отговори категорично: "Не!".

От iNews.bg

Кандидатът за служебен премиер Горица Грънчарова направи кратък коментар след безпрецедентната конституционна криза, създадена от президента Румен Радев. В нарушение на основния закон той отказа да назначи с указ правителството, предложено от Грънчарова, защото в него вътрешен министър е отново Калин Стоянов. Така Радев погази Конституцията, зачеркна разделението на властите и хвърли страната в невиждан политически хаос.  

На излизане от "Дондуков” 2 Горица Грънчарова, която не се поддаде на натиска на Радев и ПП-ДБ да смени Калин Стоянов, още веднъж заяви, че върху нея политическо влияние няма.

На въпрос има ли политическо влияние върху нея, Кожарева отговори категорично: "Не!".

Относно отказа на държавния глава да подпише указа за назначаване на предложеното от нея служебно правителство, тя коментира: "Това е решение на президента".

Междувременно, бесни от вмешателството на Радев, полицаи от цяла София се събраха пред сградата на МВР, за да изразят подкрепата си за Калин Стоянов.

Водещи

Най-четени