Откриват клиника по нервни болести в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ 12.04 | 10:09

Медицинското звено гарантира модерно лечение с нова апаратура

От Филипа Тодева

Нова клиника по нервни болести към УМБАЛ "Св. Иван Рилски" ще бъде открита днес, 12 април. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Проектът е реализиран изцяло със собствени средства на болницата в размер на близо 350 000 лв. Медицинското звено разполага с 15 легла, разположени в основно ремонтирани стаи със собствен санитарен възел. Тя разполага с легла за интензивно лечение и възможности за

непрекъснато мониторно наблюдение на пациентите. В клиниката се приемат болни от цялата страна с направление за хоспитализация, издадено от личния лекар или от лекар-специалист.

С изграждането на новата клиника се създава единен комплекс с най-голямата и най-стара Клиника по неврохирургия. Наличието на най-високотехнологична и съвременна апаратура за образна диагностика – Ядрено-Магнитен Резонанс, три дименсионен компютърен томограф, последен модел триизмерна ангиографска система, гарантира модерно лечение на нуждаещите се пациенти.

Така се създава уникалната възможност за съчетание на модерната диагностика с последващо своевременно хирургично лечение на мозъчни тумори, аневризми, аномалии на мозъчните артерии и др.

Клиниката ще бъде открита от заместник-министъра на здравеопазването д-р Минчо Вичев.

Водещи

Най-четени