Почти всяка седмица се откриват болници, похвали се Борисов 01.11 | 12:21

Заведенията имат супер технологии, трябват ни само адекватни лекари

От Филипа Тодева

Почти всяка седмица се откриват болници с най-съвременната апаратура и в българските медицински заведения вече има супер технологии.

За това трябва да има адекватни хора, които да работят с тях. Това заяви премиерът Бойко Борисов на връчването на договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект "Нови възможности за лекарите в България”, предаде агенция "Фокус".

Средствата, отпуснати по проекта са 16 млн.лв. Борисов отбеляза, че в сфера, в която са давани нула лева, сега се дават тези 16 млн.лв. С тези пари ще бъдат подпомогнати лекарите да придобият специалност. "Дори в условия на криза, чрез европейските програми се осигуряват средства", подчерта министър-председателят.

Във всички министерства са отпушени живите пари, които отиват до хората. Тези хора трябва да се учат днес и днес трябва да получат парите, посочи той.

По думите му дори най-големите критици като председателя на БЛС д-р Цветан Райчинов и синдикатите, като се направи нещо добро излизат и го заявяват. "Ние отпушихме програмите и реалните, живите пари", добави Борисов.

По негова информация над 460 - 470 млн. лева са влезли в малкия и средния бизнес и отиват до тези хора, които днес трябва да се учат.

"Те не могат да чакат да мине дълговата криза, финансовата криза. Това трябва да се направи днес. Затова съм доволен, че в Деня на народните будители даваме възможност на представителите на лекарското съсловие да развият своя талант със специализацията, която са си избрали", добави още той.

Водещи

Най-четени