"Шейново" вече си има нов шеф 10.04 | 15:43

Д-р Румен Велев бе избран от общинските съветници след конкурс

От Теодора Кокаланова

Общинските съветници избраха д-р Румен Велев за постоянен изпълнителен директор на столичната АГ болница "Шейново". Досега той беше временно изпълняващ длъжността, след като д-р Таня Андреева стана министър на здравеопазването, съобщи БНР.

Кметът на София Йорданка Фандъкова даде положителна оценка на работата на д-р Велев. "След трудното състояние, в което той завари "Шейново", успя доста добре да се справи за времето, в което беше временно изпълняващ. Ние продължаваме да инвестираме в болницата. След ремонта на едно от отделенията сега общината отпусна половин милион за ново оборудване", отбеляза кметът на столицата. 

По думите й това е уникален конкурс, при който без съмнение е имало коректност при избора.

Това е третият опит за избор на изпълнителен директор на "Шейново". На финала на конкурса останаха трима кандидати. Освен доктор Велев, бяха класирани д-р Антони Ненов и Красимира Иванова – сестра на бившия премиер Бойко Борисов.

Тя обаче обяви, че няма да се яви на последния етап от конкурса, тъй като има съмнения в прозрачното му провеждане. Болница "Шейново" е без директор от края на 2011 г., когато тогавашният й шеф д-р Иван Костов подаде оставка след 2 смъртни случая на родилки.

Водещи

Най-четени