19-годишно момиче едва вегетира след операция за уголемяване на гърдите (СНИМКИ) 05.02 | 10:35

Линда Перес изпада в кома след пластичната интервенция

От Боян Кърпачев

19-годишната Линда Перес изпада в кома след пластична операция на бюста през август миналата година. Днес момичето все още не може да се движи или говори. Лекарите споделят, че тя никога няма да може да се възстанови напълно, но въпреки това позволяват на семейството ѝ да я прибере вкъщи.

Един час след операцията за увеличаване на гърдите 18-годишната (тогава) претърпяла мозъчно увреждане и изпада в кома, от която не излиза в продължение на няколко седмици. Шест месеца по-късно Перес е изключително отслабнала и крехка. Нейното семейство трябва да се грижи за нея денонощно.

"Болно ми е, че тя не е както преди", казва майката на момичето Мариела Диаз пред Маями Хералд.

Диаз споделя, че дъщеря ѝ е имала малки победи след излизането от кома, което дава надежди на семейството. Въпреки това лекарите казват, че тя никога няма да може да се възстанови от щетите, нанесени на мозъка.

"Аз все още имам надежда, защото тя е жива, а сега си е у дома", каза Диаз. Линда Перес явно е наясно с нейното състояние, защото е изпаднала в депресия от преживяното. "Тя плаче – казва майката. – Вижда, че не може да ходи, осъзнава какво се е случило с нея и плаче."

Семейството планира да подаде иск срещу центъра за козметична хирургия, където Линда е оперирана.

Как е изглеждало момичето преди злощастната операция можете да видите в Sportuvai.bg.

Водещи

Най-четени