23-ма ученици с хранително натравяне след екскурзия 15.06 | 15:48

Петокласниците са от СОУ "П. Р. Славейков" в Добрич

От Андриян Георгиев

Със симптоми на хранително отравяне в болници във Варна и Добрич са настанени 23-ма петокласници от СОУ "П. Р. Славейков" в Добрич, съобщи зам.-директорът на училището Марияна Петрова, цитирана от БТА. 

Групата от общо 54 деца е била на тридневна екскурзия в комплекс "Барите" край Варна.

В четвъртък (14 юни) вечерта няколко деца започнали да повръщат и да имат болки в корема. След това пет деца, придружени от една от  ръководителките са настанени в инфекциозното отделение на МБАЛ "Св. Анна" във Варна.

Тази сутрин групата е потеглила за Добрич, без да закусва. 18 от децата, които са се оплакали от  неразположение, са транспортирани до Добрич с микробус. Той е пристигнал направо пред Спешното отделение на болницата в Добрич. 

След преглед децата са настанени в инфекциозното отделение на МБАЛ-Добрич.

В четвъртък децата са закусвали баница, за обяд са имали мусака и супа, а за вечеря - кюфтета на скара с пържени картофи.

Нито  едно от настанените в двете болници деца няма завишена температура.

Родителите на децата, които към момента нямат оплаквания, са предупредени при поява на такива, да се консултират с лекар.

Здравните инспектори във Варна са взели проби от храната и водата в открития басейн в  комплекса и се изчакват резултатите.

Водещи

Най-четени