3 двойки близнаци зарадваха болница "Пловдив" само за седмица 27.01 | 14:00

И шестте бебета са момиченца

От Елена Кирилова

Три двойки близнаци се родиха тази седмица в болница "Пловдив", съобщава БТА.

Директорът на лечебното заведение д-р Аргир Аргиров разкри, че всички са момиченца. Една от двойките близнаци е зачената ин витро. Бебетата са здрави и доносени. Според лекарите децата се развиват добре.

Аргиров обясни, че пророчеството на Бабинден е било болницата да има много близнаци през тази година. По думите на директора пророчеството е започнало да се сбъдва изключително бързо.

То беше направено на 21 януари от завеждащия акушеро-гинекологичното отделение д-р Жорж Пелев. Той разчупи над главата си ритуална пита, която се разпиля на много парчета. По думите на Пелев това означава, че в болницата ще се раждат повече близнаци.

Лечебното заведение организира съвместно с Центъра за обществена подкрепа "За деца и родители” безплатно обучение за бъдещи родители, което ще се проведе на 9 февруари. То носи името "Първи грижи за новороденото” и е част от училище, провеждано в помощ на родителите.

В рамките на инициативата майките и татковците ще се учат как се къпе, повива и какви други грижи трябва да се полагат за децата.

Водещи

Най-четени