3-те най-големи заблуди за отслабването 16.08 | 12:05

Прочетете и запомнете

От Лазар Тодоров

Борбата с килограмите е ежедневна борба за много хора по света. Можем да намерим всякаква информация, какви ли не съвети и диети, с които да се опитаме да смъкнем така ужасните излишни килограми.

Понякога обаче прекаленото много съвети и мнения от всякакви хора, пораждат митове за отслабването, които ни заблуждават и ни пречат да отслабнем.

Ето и кои са 3-те на големи заблуди по отношението на сваляне на килограми:

Здравословната храна е скъпа

Това е една от най-популярните митове. Някои хора просто държат на своето и не могат да приемат, че сметката със здравословни хранителни продукти може да е по-малка, отколкото тяхната. 

Как става така здравословната храна да е по-евтина? Това се получава така, когато знаете какво и колко точно купите. Зеленчуци, например, не е нужно да са пресни. Замразените зеленчуци съдържат също толкова много хранителни вещества и всъщност издържат по-дълго, отколкото пресните, който трябва да се изхвърлят след няколко дни.

Същото важи и за консервираните плодове. Ако искате да пестите пари в дългосрочен вариант, имайте предвид това.

Когато искате да отслабнете ще трябва да съобразите всяка част от живота си с това. Пътуването към заветната цел е дълго, но можете да го направите и забавно, за да не се откажете, и за да останете с новия си начин на живот.

Вижте кои са другите две големи заблуди за отслабването на Sportuvai.bg.

Водещи

Най-четени