45 дариха кръв за младата лекарка 07.08 | 09:30

Дарителите се отзоваха на акцията, организирана от „Пирогов“

От iNews.bg

Около 45 души откликнаха на кампанията на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" за даряване на кръв за лекарка от УМБАЛ "Александровска", която лежи в Централна реанимация в много тежко състояние след падане от 7-мия етаж. От желаещите да дарят кръв само 30 бяха с показатели, които позволиха това да се случи.  Сред дарителите имаше както колеги лекари, така и хора, които са разбрали за акцията по кръводаряване и са се отзовали. 

Така снощи между 17 и 19 часа в зала " проф. Емил Таков" (рапортна зала на травматологичния комплекс) в "Пирогов" 30 човека с добри сърца помогнаха процеса на безвъзмездното кръводаряване. 

Инициативата на служителите от университетската спешна болница се осъществи с подкрепата на директора на болница "Пирогов" и директора на НЦТХ.

Междувременно в помощ на колегата лекар се организира и друга инициатива - набиране на средства за медицински изделия, които не се покриват от НЗОК, а за пациентката са необходими. Парите са превеждат по дарителска сметка на УМБАЛ "Александровска", а най-напред на призива за помощ откликна съсловната организация на лекарите в София. Председателят на Столична Лекарска Колегия д-р Асен Межидиев обяви, че Колегията отпуска 5000 лв. от фонда си "Взаимопомощ". 

УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" изказва благодарност на всички, които се включиха в инициативата и дариха кръв, за да спасят живот!

Водещи

Най-четени