5 съставки, които тровят мозъка ви 29.06 | 10:23

В съвременния свят не липсват неща, които могат да ни подлудят, но някои го правят по-бързо от други. Те са дело на "безкрайния гений" на човека и определено са нарушили умението ни да мислим трезво.
Избягвайте усърдно тези 5 съставки и наблюдавайте как работата на мозъка ви се подобрява:
Глутен
Глутенът е често срещан протеин, който присъства в пшеницата, ечемика, ръжта и други житни култури. Този лепкав протеин се свързва със стените на тънкото черво и причинява разстройства в храносмилателната и имунната система. Целиакията е най-често срещаното състояние, което се свързва с чувствителността към глутена. Но има и състояние, което се нарича нецелиакална глутенова чувствителност. То е основен фактор при възпаленията на мозъка и нервната система.
Глутенът се свързва с психични разстройства, когнитивни нарушения, деменция и много други неврологични разстройства. Той вреди на мозъка, гръбначния стълб и периферната нервна система.
Изкуствени подсладители
Аспартамът, сукралозата (Splenda) и захаринът (Equal, Sweet’n Low) са изкуствени подсладители, които са популярни, защото се обръща внимание на нулевата им калоричност. Това им качество им е позволило да ни увреждат от десетилетия. Аспартамът е комбинация от химикали – аспарагинова киселина (аминокиселина, която има стимулиращ ефект върху мозъчните клетки), метанол и фенилаланин. Накратко, това е лаборатория за тумори.
Приемът на аспартам причинява голям брой симптоми, сред които са безпокойство, неясна реч, депресия и мигрена. Аспартамът и други изкуствени подсладители се срещат в газираните напитки, йогурта, дъвките, готварските сосове, подсладената вода, зърнените храни и продуктите, които не съдържат захар.
Мононатриев глутамат (МНГ)
МНГ е вид концентрирана сол, която се добавя в храните, за да подобри вкуса им. Това е като трик за вкусовите рецептори и мозъка, които биват измамени, че храната е много вкусна. Но МНГ кара мозъка да произвежда излишни количества допамин, който ни кара да се чувстваме добре. За жалост доброто усещане не трае дълго, но страничните ефекти са дълготрайни. МНГ се свързва с болестите на Паркинсон и Алцхаймер, деменция, множествена склероза, лупус и други.
МНГ се поставя в различни сосове, бульоните и консервираните супи и зеленчуци.
Останалите две съставки, които тровят мозъка, можете да откриете в Мегавселена.
Водещи
-
Парк „Вранa” официално премина под управлението на Областна администрация – София,
По думите му въпреки всичко това, посетителите са продължавали да заплащат входна такса, без...
25.08 | 17:59
-
Откритият край Созопол дрон е престоял в морска среда поне един месец
Военноморските сили не разполагат с информация какви задачи е изпълнявал откритият на 12...
25.08 | 17:40
-
Хирургически операции за намаляване на ръста са новата тенденция в клиниките в Турция
Хирургически операции за намаляване на ръста са новата тенденция в клиниките в Турция, една от...
25.08 | 17:20
-
Бебе на около месец и половина е починало в дома си в Царево
Аутопсия е доказала, че детето е починало от сърдечна недостатъчност и пневмония.
25.08 | 16:59
Най-четени
-
Черноморският Тюлен-монах се завръща!
Радостната новина съобщават от страница във Фейсбук
25.08 | 12:30
-
"Спаси София": Можем да обобщим, че София не е готова за въвеждане на еврото
Това заяви общинският съветник от "Спаси София" Гергин Борисов преди извънредното заседание на...
25.08 | 12:15
-
1000 евро глоба за събиране на мидички?
Правила в туризма винаги е имало, тази мярка съществува отдавна
25.08 | 14:00
-
Стилияна Николова спечели общо пет медала от Световното първенство по художествена гимнастика в Рио де Жанейро
Световна шампионка на обръч стана бронзовата медалистка София Рафаели (Италия) с 30.650 точки,...
25.08 | 09:59