5-те ужасяващи последици от нездравословната храна 17.01 | 11:24

Джънк фуудът влияе на цялото ви тяло

От Боян Кърпачев

Захар, мазнини, въглехидрати. Тази дяволска храна е една от причините за наднорменото тегло на огромна част от населението на планетата ни. Чипс, бургери, понички, пържени картофи - това е манджата, която визирахме. Едва ли, ако ви кажем да не я ядете, ще ни послушате отраз.

Затова сме ви подготвили 5-те най-ужасяващи ефекта, които има тя върху нашето тяло. Четете и плачете или по-добре - четете и повече не я помирисвайте.

Редовната консумация на джънк:

Сбръчква лицето ви

Да, тя не действа пагубно единствено върху талията ви. Захарите, транс мазнините и нишестето, съдържащи се в джънк храните, е възможно да доведат  до процеса гликиране. Той от своя страна забързва стареенето.

Прави дънките наистина тесни

Като споменахме талия, поне да си довършим темата. Подуването на корема е често срещано явление след консумацията на джънк. Оттук логичната развръзка е, че дънките, в които се опитвате да влезете, сякаш вече не са вашите. Високите концентрации на натрий дърпат вода от клетките, което кара тялото да задържа допълнително количество от нея. Това води до подуване.

Предизвиква проблеми с отделянето

Хлябът, използван при тези храни, е предимно бял. Прекомерната му консумация може да доведе до запек и проблеми с отделителната система.

Останалите последици прочетете в Sportuvai.bg.

Водещи

Най-четени