6 неща от бита, които може и да се окажат вредни 30.04 | 12:00

Все още се правят проучвания

От iNews.bg

Светът непрекъснато се развива и това му е най-хубавото. Единственият проблем е, че минава много време преди учените и обикновените хора да разберат дали някое нововъведение или новооткрито нещо не е по-скоро вредно за човечеството, отколкото полезно.

Ето ви например шест различни, нека ги наречем, ежедневно употребявани неща, за които все още не е категорично заявено дали са вредни или са безопасни.

Наночастиците

Това са частици, които ни заобикалят в ежедневието. Те се излъчват от различни видове продукти – метали в автомобилите и строителството, слънцезащитните кремове, овлажнителите, емисиите от автомобилите. Тези частици са толкова малки, че за учените е трудно да установят дали са вредни или не, но съществуват теории, според които прекомерното излагане на човек сред тях може да доведе до увреждане на сърцето и белия дроб. Възпалението на белите дробове пък води до подуване на невроните в мозъка, което причинява тежки проблеми с паметта.

Почистващите препарати

Разбира се, това не означава, че не трябва да почиствате дома си, но е добре да знаете, че прекомерното излагане на организма сред химикалите в почистващите продукти е вредно. Много от препаратите отделят токсични газове и вдишването им може да подейства като отрова за тялото. Понякога смесването на някои продукти създава комбинации, които са дори смъртоносни. Естествено, всичко това се отнася за хората, които работят с такива препарати всекидневно.

Вижте кои са и другите може би вредни неща в Div.bg.


Водещи

Най-четени