62 са вече случаите на морбили в Пловдивско 21.04 | 10:57

Регистриран е още един случай, не изключват да се потвърдят и още

От iNews.bg

Поредните нови 3 случая на морбили са регистрирани в Пловдивско днес. Това съобщи д-р Моника Троянчева от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) пред "Фокус". Въпреки това, по думите й, ситуацията със заразното заболяване се запазва сравнително спокойна дотолкова, доколкото не постъпват заболели в много висок брой.

"Ние провеждаме съответните интензивни противоепидемични мерки. Продължават имунизациите на тези, които са с пропуснати такива, както и на контактните. Заболеваемостта е с нормално темпо, но все пак става въпрос за въздушно-капкова инфекция с висока контагиозност", коментира специалистът.

Д-р Троянчева добави, че по последни данни случаите на морбили в Пловдивска област са 62. "Обстановката е динамична, като това важи и за информацията. Цифрите търпят корекция след проучването и след получаването на резултатите за лабораторно потвърждение. Най-много до 63 ще се увеличи броят на заразените днес. Това не е успокояващо в никакъв случай, но е факт, че броят на заразените не се увеличава стремглаво", каза още тя.

Водещи

Най-четени