Watson Pharmaceuticals, Inc. стана Actavis, Inc. 04.02 | 13:04

Компанията е започнала да се търгува на Нюйоркската Фондова борса под нов символ — ACT

От Кремена Бедерева

Watson Pharmaceuticals, Inc. (Уотсън Фармасютикълс Инк.) – компанията-майка на Актавис ЕАД и Актавис Оперейшънс (в България), обяви, че е приела Actavis, Inc. (Актавис Инк.) (NYSE:ACT) за свое ново глобално име и е започнала да се търгува на Нюйоркската Фондова борса под нов символ — ACT.

Компанията за първи път обяви намерението си да промени своето име миналата година след придобиването на Actavis Group). Обединението доведе до създаването на третата най-голяма генерична фармацевтична компания в света, с предварително очаквани обединени приходи от над 8 млрд. щатски долара за 2012 година.  

"Актавис” е стартирала дългосрочна кампания за ребрандиране, която ще ръководи прехода на производствени й мощности, операции и търговско присъствие по света към името "Актавис” и ново лого, обединяващи всички 17 000 служители под едно-единствено име, с търговска марка и защитено в световен мащаб.  

Официалният старт на ребрандирането на дейностите в България, с новото отличително лого на Глобалната компания, изработено от водещата фирма за създаване на глобални идентичности Lippincott, ще бъде след няколко месеца.  

По време на деня на инвеститора в Ню Йорк компанията също така обяви, че вътрешно определените нетни доходи на "размита” акция се очаква да бъдат в горната граница на предварително прогнозирания интервал от 5,85 долара до 5,95 долара, което представлява увеличение от 25% в сравнение с вътрешно определените нетни доходи за цялата 2011 година.

За 2012 г. компанията очаква приходи от около 5,9 млрд. долара – увеличение с 29% в сравнение с 2011 г.   

Стратегията на компанията през 2013 година е да предизвика растеж в световен мащаб на глобалния си бизнес. Намеренията са да се концентрира върху подобряването на позицията й на ключови пазари и допълнително обогатяване на портфолиото й със специален акцент върху разширяването на бизнеса с медикаменти в инжекционни форми и фармацевтични продукти без лекарско предписание на международните пазари.  

Водещи

Най-четени