Ако сте на Коледни пости... 03.12 | 16:40

Няколко предложение какво да хапвате, докато постите

От Кремена Бедерева

Ако сте традиционалисти и спазвате 40-дневните Коледни пости, които завършват на Бъдни вечер, то със сигурност мечтае за момента, в който ще можете да хапнете и пийнете спокойно, каквото ви душа иска.

От kulinar.bg пък ви предлагат една много лесна и бърза за приготвяне салата. Освен това и пълна с витамини. Говорим за салата от ряпа и моркови.

Приготвянето ѝ е елементарно и единствените грижи, които може да ви създаде, е издирването на рендето в шкафа. Веднъж намерено, то ще ви послужи да се сдобиете с много здравословна прелюдия към основното ястие или с гарнитура към него.

За да продължим нататък с менюто, много се изкушаваме да ви предложим указания за приготвянето на чеснова супа. Рецептата е полска и е много интересна. Единствено трябва да решите дали сте склонни да я следвате точно, тъй като в изпълнението ѝ е намесено яйце и, ако прилагате строго правилата на поста, това не е много препоръчително.

За основното ястие в настоящето меню сме избрали зеленчуци на фурна. В тази рецепта мирно и тихо съжителстват тиквички, домати, картофи, зелени и червени чушки и какво ли още не. Предвидено е да сервирате със сирене, но, ако не ви е по вкуса или не желаете никакви животински продукти, спокойно може да се лишите от него.

И за финал – ммм, вкусна плодова салата от ябълки и портокали. При това овкусени с мед. Със или без течна сметана, рецептата е изключително подходяща за сезона и се приготвя много бързо и лесно. Предвидена е и вишна за украса, като за целта може да използвате домашния компот, който предвидливо сте направили през лятото, или пък коктейлна черешка за разкош.

Водещи

Най-четени