Акредитираха МБАЛ „Дева Мария” като база за практическо обучениe 25.09 | 14:52

Лекари ще специализират като акушер-гинеколози, ортопеди, хирурзи и кардиолози

От Филипа Тодева

В края на месец август бе връчена заповед от Министерството на здравеопазването, която акредитира МБАЛ "Дева Мария” като база за практическо обучение.

Лекари желаещи да специализират като акушер-гинеколози, ортопеди, хирурзи и кардиолози, вече ще могат да добият специалност в бургаското лечебно заведение. Специалистите по здравни грижи (медицински сестри и акушерки)също ще могат да получат практическото си обучение и преддипломен стаж .

Месец след получената акредитация д-р Снежа Згурова – главен лекар на МБАЛ "Дева Мария” връчи заповед за назначаването на акад. проф. д-р Борислав Владимиров като заместник управител по научната и учебна част.

От близо година той работи на постоянен трудов договор във ветренската болница в отделението по Ортопедия и Травматология. Той ще отговаря за подбора и обучението на специализантите и студентите. Неговата роля, ще е да създава тесни контакти и комуникация с медицински университети и ще контролира обучителния процес.

"Това е едно ново стъпало в дейността на болницата. Тя вече е доказала, че има база и кадри, с които може да провежда и учебна работа. Това дава шанс и на всички бургаски лекари да специализират в родния си град и да останат да работят тук” – коментира новия си пост проф. Владимиров.

Акад. проф. Борислав Владимиров получава висше медицинско образование в Медицинския факултет в София. Въвежда многобройни съвременни оперативни техники в детската ортопедия и травматология, активен деятел е в организацията за намаляване на вродената и предизвиканата дисплазия на тазобедрената става при новородени, разработва нови оперативни методи.

Участва като автор, съавтор и редактор в монографии, учебници и ръководства по ортопедия и травматология. Има около 200 научни публикации в наши и чужди списания. Член е на български и международни асоциации по ортопедия и травматология и по детска ортопедия. Избран е за Академик към Българската академия на науките и изкуствата.

Най-четени