Ангелов: Няма мерки, които не бихме въвели 09.03 | 15:02

Над 70% от новозаразените са с британския щам, нигерйиски засега не е засечен, каза още той

От iNews.bg

Над 70% от пробите на национално ниво са положителни за новия британски вариант на COVID-19. В страната няма регистриран нигерийски вариант на вируса. Това каза в Кюстендил здравният министър проф. Костадин Ангелов, цитиран от БГНЕС.

Министърът, който прекрати от днес предизборната си кампания, за да се съсредоточи върху овладяването на ситуацията с коронавируса в страната, съобщи, че днес 4 мобилни екипа от ЦСМП-София извършват ваксинация в Кюстендил, като готовността е да се осигурят допълнителни количества ваксини. Утре Ангелов ще бъде в Бургас.

Ситуацията в страната е сериозна. На няколко места се усеща сериозен натиск върху лечебните заведения. С директорите на РЗИ се обсъждат допълнителните ограничителни мерки, каза още проф. Ангелов и подчерта: Няма мерки, които не бихме въвели.

Притеснени сме за всички наши сънародници, които се завръщат от Африка, посочи Ангелов, визирайки Занзибар – страната, която нашумя изключително много през последните седмици сред българските туристи.

Ще предприемем всичко необходимо, включително и въвеждане на карантина за завръщащите се, съобщи Ангелов.

С оглед на ситуацията и увеличаващите се случаи на положителни с COVID-19, здравният министър бе категоричен, че изборите ще се проведат. Направено е всичко за безопасното им провеждане, каза още той.

Министърът увери, че където в страната се налага учениците ще остават по домовете си и ще преминават на онлайн обучение. Това се отнася и за малките ученици, и за детските градини.

Водещи

Най-четени