Безплатни прегледи за глаукома и катаракта в "Александровска" 19.06 | 10:20

Желаещите да се прегледат могат да го направят без заплащане и направление

От Кремена Бедерева

Клиниката по очни болести на УМБАЛ "Александровска" организира безплатни прегледи за глаукома и катаракта (вътрешно перде), за периода 20 юни - 19 юли.

Глаукомата е социално значимо заболяване, което води до тежка инвалидизация на пациентите и често до трайна загуба на зрението.

Силно редуцираният брой направления за преглед при специалист (направление №3), ограничава възможността на пациентите за превенция, ранна диагностика и адекватно лечение на глаукомата.

Глаукомното отделение на Клиниката по очни болести на Александровска болница е най-старото в страната, но едно от най-модерно оборудваните, където висококвалифицирани специалисти извършват съвременна диагностика, проследяване на прогресията, консервативно, лазерно и хирургично лечение на различните видове глаукома.

Желаещите да се прегледат за катаракта и глаукома могат да го направят без заплащане и направление, всеки делник от 8.00 до 14.30 ч. в Глаукомния кабинет на очна клиника, УМБАЛ "Александровска” (4 етаж). Телефон за предварително записване: 02/9230 583.

Водещи

Най-четени